Startside arrow Support arrow FAQs arrow Oppkobling til våre Terminalservere

Oppkobling til våre Terminalservere

Din PC må ha Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller nyere installert for at du skal kunne koble deg til vår terminalserverpark. Benytter du Apple ta kontakt med support da oppkoblingsrutinen er annerledes.

I tillegg trenger du et program som heter Tilkobling til eksternt skrivebord (Remote Desktop Connection (RDP) i engelske versjoner av Windows). Programmet er en del av Windows og vil derfor være forhåndsinstallert på de aller fleste PCer.

Av den grunn vil du normalt kun trenge å laste ned et av de to ikonene du finner her til ditt skrivebord før du kan koble deg opp.

Ikonet med navn gw.its.biz.rdp er for maskiner med XP og/eller Vista.
Ikonet med navn gw.its.biz_w7.rdp er for PCer med Windows 7 eller nyere.

For å starte oppkoblingen til våre terminalservere dobbeltklikker du på ikonet du lastet ned.

I feltet Datamaskin(Computer) skriver du inn serveradressen du har fått oppgitt og klikker Koble til (Connect).

En ny dialogboks vil komme opp. Her legger du inn Domene\Brukernavn samt passord du har fått oppgitt og klikker OK.

Dersom du får opp en advarsel eller to underveis, huk av at du ikke ønsker å se advarslene igjen og fortsett.

Problemer?
Dersom du får problemer med å koble opp, sjekk først at du har internettforbindelse.

Deretter sjekk av du benytter riktig brukernavn og passord dvs Domene\Brukernavn

Om internett og brukernavn/passord er OK og du har en PC med XP installert, sjekk at  du minimum har Service Pack 2 installert og at klient for tilkobling til eksternt skrivebord (Remote Desktop Connection om engelsk operativsystsem) er versjon 6.0 eller nyere.

Du kan laste ned oppdateringen til Tilkobling til eksternt skrivebord 6.0 (Remote Desktop Connection 6.0) her.

Alternativt kan du laste ned og installere både siste Service Pack til XP (SP3) og RDP oppdateringen gratis via Windows Update. Oppdaterer du din maskin med Windows Update kan du med fordel også inkludere siste oppdatering av Rot-sertifikater (Root Certificates) som vil være et av valgene.

Får du fortsatt ikke koblet deg opp, kontakt IT-ansvarlig i din bedrift eller vår supportavdeling.

****

Du sjekker hvilken versjon du har av Tilkobling til eksternt skrivebord (Remote Desktop Connection) ved å starte programmet (Start, Programmer (, Tilbehør), Tilkobling til eksternt skrivebord) og klikke på dataskjermen i øvre venstre hjørne samt velge Om. Har du versjon 6.0 eller nyere er programversjonen OK.

Om du er usikker på hvilken versjon du har av Windows på din PC, høyreklikk på ikonet Min Datamaskin (My Computer) og velg Egenskaper (Properties). Du finner normalt ikonet Min Datamaskin på skrivebordet eller på Start-menyen.